Natalia Balaban

Natalia conduce lucrările de consultanță și coordonează de asemenea activitățile de soluționare a litigiilor din firmă.

Ea a condus și a coordonat un număr impresionant de tranzacții transfrontaliere, inclusiv în M&A, imobiliare, restructurare și reorganizare.

Din 2007, Natalia a fost specialist principal în cadrul Direcției Juridice a  Consiliului Concurenței din Republica Moldova.

Din 2010, Natalia Balaban este membru al Uniunii Avocaților din Republica Moldova. Se remarcă prin conducerea unui cabinet de avocatură ce prestează servicii de înaltă calitate atât pentru clienții naționali, cât și internaționali.

Natalia Balaban face parte din două asociații profesionale: Asociația Businessului European și Asociația Femeilor Avocat din Republica Moldova.

În septembrie 2018 i-a fost acordată Diploma de Onoare a Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

Natalia Balaban este de asemenea mediator atestat în Republica Moldova și Arbitru la Curtea Internațională de Arbitraj Comercial Chișinău din cadrul AmCham Moldova.

Natalia este Membru al:

  • Consiliului Uniunii Avocaților din Republica Moldova, 2021 prezent
  • Consiliului Centrului de Instruire a Avocaților din Republica Moldova, 2021 prezent
  • Președinte al Consiliului Centrului de Instruire al Uniunii Avocaților din Republica Moldova
  • Grupului de lucru de monitorizare a implementării Strategiei pentru asigurarea independenței si integrității sectorului justiției pentru anii 2022-2025, membru aprobat prin Ordinul ministrului justitiei.

Natalia și-a aprofundat cunoștințele în domeniul economic:

 2020-2022    Masterat Tranzacții internaționale și Diplomație economică Academia de studii Economice din Moldova

2020-2022   Masterat Administrarea afacerilor internaționale euroregionale Universitatea Dunărea de Jos, România

Limbi vorbite: Engleză, Română și Rusă, conversațional Franceză.

Domenii de practică: Investiții, drept fiscal și bancar, drept corporativ și comercial, dreptul concurenței, insolvență și faliment, imobiliar, proprietate intelectuală, dreptul muncii, migrație.

Experiență din: 2003

Activități

Natalia Balaban se implică activ în activitățile care au ca și scop promovarea reformei justiției în Republica Moldova: inițiator al modificărilor ce țin de impozitarea avocaților în baza principiului non-discriminării, promotor al digitalizării sistemului judiciar din Republica Moldova.

Natalia participă activ în implementarea politicilor și strategiilor naționale, alături de, demnitari naționali și internaționali.

Natalia Balaban a dobândit experiență prin cooperarea în domeniul litigiilor cu case de avocatură internaționale din Marea Britanie și Olanda.

Este speaker la conferințe, cursuri organizate în cadrul Universității de Stat din Moldova și Academiei de Studii Economice din Moldova și participă la emisiuni televizate în calitate de expert în domeniul juridic. 

La fel, Natalia este activ implicată în proiecte sociale.