Stire digitalizare

Suntem bucuroși a vă anunța că avem o decizie unanimă a Consiliului Uniunii Avocaților și un angajament instituțional cu privire la digitalizarea Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

În considerarea acțiunilor și inițiativelor privind digitalizarea proceselor și informației din cadrul Uniunii Avocaților din Republica Moldova, derulate pe parcursul anului 2020 și începutul anului 2021 de către dna. avocat Natalia Balaban-inițiator, autor, concept digitalizare UAM, Consiliul Uniunii Avocaților prin Hotărârea nr.08/11  23.04.2021din 23 aprilie 2021 a decis:

 1. Direcțiile de digitalizare ale Uniunii Avocaților din Republica Moldova aprobat, după cum urmează:
  • Organizarea Registrului online al avocaților (Registrul electronic al avocaților din Republica Moldova);
  • Digitalizarea examenului de admitere la stagiul profesional în drept;
  • Digitalizarea examenului de calificare pentru profesia de avocat;
  •  Digitalizarea proceselor din cadrul Adunărilor Generale ale Barourilor, în cadrul ședințelor Comisiilor Baroului Republicii Moldova și ale Consiliului Baroului, cu implementarea procedurilor de alegere și vot, digital în un proces electronic, fără posibilitatea de a schimba opțiunea de vot;
  • Digitalizarea convocării și desfășurării ședințelor Congresului Avocaților din Republica Moldova, implementarea procedurii electronice de alegere și votare.
  • Modernizarea site-ului oficial a Uniunii Avocaților din Republica Moldova.
 2. Aprobarea conceptului de digitalizare a Uniunii Avocaților din Republica Moldova.;
 3.  Organizarea unui grup de lucru, cu participarea Nataliei Balaban-inițiator, autor, concept digitalizare UAM, responsabili de realizarea și implementarea proiectului, atragere de fonduri, parteneri externi și comunicare.